Ovine

Ovine

Vinzi sau cumperi Ovine ? Cresterea si ingrijirea ovinelor in gospodarii, microferme sau ferme intensive, ovine de vanzare in toata tara prin jumatatedepret.ro

Oaia este un mamifer rumegator, copitat, domesticit, crescut pentru lana, piele, carne si lapte, cu o larga distribuire in lume dintre toate animalele domestice. Oaia domestica este cea mai comuna specie a genului Ovis, si probabil descinde din specia muflon salbatic din sud-vestul Asiei. Traieste peste tot in lume in afara de Antarctica, indiferent de clima, fie ea de desert sau de padure tropicala. Datorita faptului ca este un animal domestic polivalent, in decursul timpului au fost create peste 200 de rase pentru a satisface diverse scopuri, astfel exista rase specializate pentru productia de lana, rase de oi pentru lapte, produs care se poate consuma ca atare sau utilizat pentru preperarea de branzeturi gustoase si calitative, rase de oi pentru carne, care este un alt produs ce se consuma cu precadere sub diverse preparate fie ele simple sau ca specialitati, pastrama de oaie care merge de minune pe gratar si multe rase mixte. Aceasta  specie de animale prezinta mari avantaje economice (materiale si financiare). In ultimii 20 de ani dinamica efectivelor totale si de oi mame, existente in gospodariile populatiei par sa aiba o evolutie constanta cu unele cresteri naturale prin mentinerea in efectiv a mielutelor pentru inlocuirea reformelor sau a animalelor vandute vii, scarificate, moarte, disparute, etc. In Romania, datorita conditiior climatice, efectivele de ovine sunt crescute si exploatate in mare parte a anului pe pajisti naturale, respectiv pasuni si fanete, fiind adunate in carduri. Cresterea ovinelor reprezinta o indeletnicire foarte veche, practicata cu placere de gospodarii din zona de deal si munte, activitate practicata in scopul asigurarii veniturilor necesare consolidarii gospodariei dar si pentru acoperirea nevoilor proprii de consum. Oaia este principala concurenta a bovinelor fiind un animal ce se dezvolta bine in toate zonele tarii. Aceasta indeletnicire ofera castiguri importante crescatorilor de oi, care prin traditie se numesc ciobani sau oieri. Ovinele reprezinta specia care poate sa-si asigure hrana prin practicarea  transhumantei, metoda foarte veche aplicata de ciobani. Transhumanta nu este nimic altceva decat plimbarea ovinelor din zonele de deal si munte in zonele de ses pentru consumarea excedentului de furaje de volume existente in exploatatiile familiale asociative sau la societati comerciale agricole din zona. Oamenii subestimeaza calitatea alimentelor cu care trebuie sa hraneasca oile, de cele mai multe ori fiind comparate cu vitele, iar acest lucru reprezinta o greseala pentru ca oaia, sper deosebire de vita are nevoie de hrana de calitate. Oile au nevoie de suplimente de cereale, pentru ca daca acestea produc unu, doi sau trei miei pe an, obligatoriu au nevoie de substantele nutritive pe care le ofera aceste suplimente. Este indicat ca aceste suplimente, furaje, sa fie administrate in timpul gestatiei, alaptarii si inainte de imperechere. Pe langa cele amintite, cresterea oilor presupune si apa, sare si minerale.  Reproducerea constituie principala functie si parghie de care depinde sporirea efectivelor si indirect productiile ovinelor. Oile se reproduc la fel ca animalele din aceiasi specie. Un grup de oi se cupleaza, in general, cu un singur berbec. Pentru a se ,,desemna’’ acel berbec, acestia se impung cu coarnele si in final, cel mai puternic va avea pozitia dominanta. Oile ajung la maturitate sexuala putin dupa varsta de 6 luni, iar berbecii sunt activi sexuali de la varsta de 4 luni pana la varsta de 6 luni. La fiecare 17 zile oile au ciclu iar in aceasta perioada ele emana un miros ciudat si prin acest lucru isi manifesta maturitatea sexuala fata de berbeci. Berbec este denumirea pentru masculul oii, capabil de reproducere. Berbecii au coarne, iar oile nu au, sunt ciute. 

Oaia de carne face parte din rasele cu lana medie sau lunga. Rasa de oi carne este crescuta in proportie de 15% . In categoria rasei de oi cu lana de dimensiuni medii se numara: rasa Suffok, Hampshire, Shropshire, Southdown, Dorset, Isle-de-France, Cheviot si Oxford; rasele de carne cu lana lunga sunt: Leicester, Lincoln, Cotswold si Romney Marsh. Pregatita corespunzator fie ca este vorba despre  carnea de oaie sau carnea de miel, se distinge prin acel miros specific si se topeste in gura. Necunoscatorii, cauta o reteta pastrama de oaie  sau cum pot sa preparare pastrama de oaie, bait pentru pastrama alegand ce este mai usor. Se poate pregati pastrama de oaie la tigaie, pastrama de oaie la gratar, carne de oaie la cuptor, pastrama miel, pastrama de berbecut, carne de oaie sau sloi oaie, toate dupa bunul plac al celul care cumpara. 

O rasa productiva de lapte este rasa Friza. Rasa Friza este cea mai veche rasa de oi din lume, si provine dintr-o regiune aflata la granita dintre Germania si Olanda. Un exemplar poate produce 500-600 de litri intr-o perioada de lactatie de 210-230 de zile. Conditia obligatorie pentru o productie mare de lapte este o dieta calitativa, adecvata. Laptele de oaie are un continut ridicat de substante proteice (5.7%), in cazeina (4.6%), lactalbumina / lactoglobulina (1.1%), lactoza (4.5%). Continutul de calciu din lapte oaie este intre 162 si 259 mg/100 gr, bogat in grasimi (6.7%), aportul de fosfor, sodium, magneziu, zinc, fier si grupul de vitamine B, este insemnat. Laptele este folosit cu precadere la obtinerea branzeturilor de tip cas de oaie, telemea oaie, branzaturi framantate, urda, cascaval oaie, branza de oaie din care se poate pregati placinta cu branza de oaie, sau se poate face o reteta saramura pentru branza de oaie pentru a fi pastrata cat mai mult timp. 

Rasele de oi pentru lana dau in general lana de calitate, lana fina ce poate fi folosita pentru tesaturi, covoare, paturi, imbracaminte, etc. Rasele cu lana rigida se cresc pentru piei. Un produs secundar obtinut la prelucrarea lanii este lanolinul – ceara din lana – este de neinlocuit in medicina si cosmetologie, fiind folosit la producerea cremelor de inalta calitate. Dintre rase de lana amintim: Border Leicester, Jacob, Caracul, Merinos. Pentru ca lana oaie are un pret destul de mic, crescatorii dau lana la fabricile care realizeaza izolatii din lana de oaie. Izolatie din lana de oaie este cel mai bun izolator termic si fonic pentru constructiile rezidentiale, fiind fabricata din materii prime naturale, regenerabile, cu efect zero asupra stratului ozon, se poate refolosi si este biodegradabila. 

Pentru hrana, noi va oferim o gama de furaje dedicate ovinelor. Sunt furaje Purina cu multiple beneficii. Comercializam furaj combinat miei crestere, furaje miei finisare, furaje miei starter, furaje miei, furaje miei starter intensiv, concentrat miei, bloc mineral, furaje de calitate la cele mai mici preturi. 

Ovine, oi, lapte de oaie, carne de oaie, lana, oaia, oaia neagra, oaia turcana, blana de oaie, telemea de oaie, pastrama, oii, oii de carne, oii, carne de miel la cuptor, pastrama de oaie, branza, branza oaie, izolatie, izolatie lana oaie pret, izolatie termica, lana de oaie, carne de oaie, pret oaie, pret lana, lana pret, pastrama de miel, berbecut, lana de vanzare, bait miel, bait pentru miel, bait pt miel, carnati, carnati de oaie, friptura, friptura de miel la cuptor, retete miel, prepararea pastramei de oaie, miele, miei, berbeci, berbecuti, furaje ovine, hrana oi, hrana miei. 

Produse pe pagină:
Sortare după:

Miei de vanzare

Miei de vanzareMiel de vanzare, cu posibilitatea de ridicare din Ilfov, de langa Bucuresti, comuna C..

17,00Lei