Cereale si Furaje

Cereale si Furaje

Cereale si Furaje nemodificate genetic

Distribuitor Furaje Purina Ilfov, Preturi de fabrica, pentru toti revanzatorii de furaje Purina din ILFOV ! Contactati-ne pentru oferte de pret ! Doraly Pavilionul 7, Stand F 40

Pentru o crestere decenta si o productie normala, de carne sau oua, pasarile trebuie sa primeasca din hrana pe o consuma toate substantele hranitoare: vitamine, glucide, grasimi, proteine, etc. Toate aceste elemente nu se gasesc in natura, niciodata impreuna si in proportiile necesare, astfel se impune folosirea de amestecuri obtinute din mai multe materii prime furajere, specifice categoriilor ( varsta, rasa, directia de productie, etc). cereale nemodificate genetic

Calciu furajer nevitaminizat se foloseste in retete de furajare ale prepelitelor pentru o rata buna de ouat, intre 89 % - 98 %. Calciul este un produs ieftin dar necesar, obtinut prin metode simple din roca romaneasca, el se mai gaseste si sub numele de creta furajera. Pe piata se gaseste si calciu vitaminizat, care este de fapt o pacaleala pentru a creste pretul unui produs simplu.

Grau, este o cereala ce se foloseste cu precadere in nutritia pasarilor si animalelor. Graul se utilizeaza in proportie de 10-25% in nutreturi combinate pentru ca rolul lui este de a intretine, stimula si creste valoarea energetica a furajelor. Bobul de grau este format din trei straturi si au un continut proteic redus. Boabele de grau, se pot da pasarilor mari, intregi sau macinate. Graul contine o serie de vitamine, minerale si aminoacizi.

Grau macinat provine din grau nemodificat genetic, recoltat de pe ogoarele tarii noastre. Boabele de grau sunt atent macinate si adaugate in retete de furajare la prepelite, gaini si pasari crescute la sol. Graul uscat bine si macinat la granulatie buna are o absortie mai buna a vitaminelor si altor elemente continute de acesta.

Porumb, reprezinta una dintre cele mai importante cereale, porumb nemodificat genetic cultivat in tara noastra, necesara in retelete de furaje ale pasarilor sau animalelor. Boabele de porumb sunt sarace in proteine, dar au cel mai bun raport digestitil fata de alte cereale. Pentru a se marunti la granulatia dorita, trebuie ales porumb uscat, astfel maruntirea sau macinarea este mult mai usoara si in acest fel, boabele sunt prelucrate mai bine.

Caracteristici tehnice ale porumbului boabe: umiditate 12,3% - 12,6%, grasime bruta 4,3% - 4,8%, amidon 59%, proteina bruta 10% - 12,6%, celuloza bruta 2% - 2,25%, zaharuri 2,3%, dextrine 2,5%, pentazani 4,4%, cenusa 1,5% - 1,7%.

Porumb macinat, este folosit in amestecurile simple de cereale, in retete pentru furajul pasarilor si animalelor. Din boabele de porumb uscat si bine prelucrat se obtine un malai fin pe care il puteti folosi drept hrana in primele zile de viata ale puilor de prepelita, puilor de gaina si alti puisori. Porumbul este natural, fara aditivi sau chimicale, recoltat cu grija, pentru a obtine de la pasarile hranite in mod natural, cea mai buna productie de oua si carne fara gust si miros specific antibioticelor.

Floarea soarelui este o planta bogata in grasimi fiind un nutret concentrat, bogat in proteine , usor de digerat si preferat de pasari atat seminte intregi cat si sub forma de nutret. Din floarea soarelui se obtine ulei iar resturile ramase ca reziduri alcatuiesc un nutret concentrat, bogat in proteine brute si digestibile. Pentru rezultate bune se recomanda ca floarea soarelui sa fie  naturala, floarea soarelui nemodificata genetic, ferita de umiditate.

Floarea soarelui macinata trebuie sa fie un ingredient nelipsit din hrana pasarilor, iar impreuna cu graul si porumbul macinat intruneste lista celor trei cele mai folosite si de baza cereale din gospodarii, ferme si microferme in vederea cresterii pasarilor.

Srot de floarea soarelui nemodificata genetic este o resursa  proteica vegetala, a doua dupa srotul de soia. Continutul srotului de floarea soarelui poate atinge valoarea de 30% - 40% in functie de procesul de decorticare aplicat semintelor de floarea soarelui. Retetele dupa care se compun furajele pentru puii de prepelita tineret nu contin srot de floarea soarelui, in cazul acestora fiind mai important nivelul de celuloza din furaj.

Srot de soia nemodificat genetic folosit in obtinerea furajelor pentru prepelite si gaini si pentru alte pasari si animale. In urma extractiei grasimii din boabele de soia, rezulta un subprodus, srotul de soia ce poate fi folosit in hrana pasarilor, puilor de carne, gainilor ouatoare. Srotul de soia, datorita continutului ridicat de proteina bruta, a devenit baza furajelor pentru pasari si animale.

Amestec de cereale pentru gaini este un amestec simplu din grau, porumb si floarea soarelui. Amestecul de cereale asigura aportul de proteine, grasimi, vitamine pentru ca pasarile sa creasca natural, fara aditivi sau chimicale folosite pentru stimularea cresterii ce dau carnii si oualor gust si miros.

Furaj natural pentru pestii de iaz ce se obtine din cereale romanesti de inalta calitate, furajul este obtinut dupa ani de experiente si in colaboarare cu medici nutrtionisti specializati in hrana pestilor din iazuri naturale si artificiale. Furajul este destinat pestilor de tipul: caras, crap, cteno dar poate fi folosit si la furajarea altor pesti.

Furaj gaini rasa mixta si ouatoare ce are la baza cereale naturale, nemodificate genetic, grau, porumb si sroturi, srot de floarea soarelui, srot de soia obtinute prin prelucrarea boabelor de grau si porumb si a semintelor de floarea foarelui si soia atent macinate si amestecate cu calciu si macropremix de tip G. Reteta furaj gaini cu varsta de + 30 de zile : grau 12,00%, porumb 50,60%, srot soia 30,50%, srot floarea soarelui 3,00%, calciu furajer 1,30%, macropremix de tip G 2,50%.

Furaj pui rasa mixta si ouatoare cu varsta intre 1-30 de zile compus din cereale de calitate, depozitate in silozuri, ferite de rozatoare si pasari si facut dupa reteta sub atenta supraveghere a medicilor veterinari nutritionisti: grau 12,00%, porumb 50,60%, srot soia 30,50%, srot floarea soarelui 3,00%, calciu furajer 1,30%, macropremix de tip G 2,50%.

Furaj pui de carne intre 1-30 de zile pentru intarirea si fixarea calciului in oase, pentru aportul necesar de vitamine, grasimi, proteine brute necesare unei dezvoltari armonioase luate din cereale si sroturi, din ulei si micropremix de tip F1. Reteta furaj pui de carne de la 1 la 30 de zile: calciu furajer 0,70%, ulei 1,00%, grau 15,00%, porumb 44,80%, srot floare soarelui 3,00%, srot soia 33,00%, macropremix tip F1.

Furaj pui de carne, +30 de zile, din cereale ce nu contin hormoni de crestere, aditivi sau antibiotice, astfel, puii crescuti de dumneavoastra vor ajunge in aproximativ doua luni de zile la o greutate cuprinsa intre 2 si 3 kg. Reteta pentru acest furaj contine: calciu furajer 0,60%, ulei 1,50%, grau 20,00%, porumb 47,40%, srot floarea soarelui 5,00%, srot soia 23,00%, macropremix tip F2 2,50%.

Furaj prepelite ouatoare calitativ, proaspat, din cereale naturale ce nu contin chimicale sau aditivi. Furajul pentru prepelite ouatoare nu contine hormoni de crestere sau faina de peste. Furajul este facut dupa reteta si nu stimuleaza fortat procesul de ouare al prepelitelor. Ouale de prepelita crescuta cu furaje naturale se deosebeste de ouale prepelitelor crescute fortat prin mirosul pe care acesta il emana.  Reteta este una simpla si contine: porumb 41,0%, grau 15,0%,  srot de soia 33,0%, calciu furajer 7,50%, ulei de floarea soarelui 1,00%, macropremix de tip P 2,5%.

Furaj pui prepelita tineret din cereale romanesti ce nu contine srot de floare soarelui, deoarece pentru puii de prepelita tineret e mult mai important nivelul de celuloza. Furajul asigura o crestere normala si fara probleme in dezvoltarea acestora. Reteta este simpla si usor de amestecat: porumb 48,0%, grau 10,0%, srot de soia 36,0%, calciu furajer 1,5%, ulei de floarea soarelui 2,0%, macropremix de timp P 2,5%.

Furaj combinat prepelite ouatoare obtinut din premix concentrat si cereale, porumb 75% si gau 25%. La 1 kg de premix concentrat se adauga 1.27 kg de cereale. Furajul are o granulatie de 3 mm iar compozitia furajului combinat 1+1.27 este:  5,67% premix prepelite ouatoare, 72,77% srot soia, 4,54% floarea soarelui, 17,02% calciu furajer. 

Furaj pentru cresterea puilor de prepelita cu varsta intre 22 si 41 de zile cu o granulatie de 3mm din cereale naturale, nemodificate genetic. Reteta este tot una simpla compusa din:porumb 48,0%, srot de soia 36,0%, grau 10,0%, calciu furajer 1,5%, ulei de floarea soarelui 2,0%, macropremix tip P2,5%. 

Furaj starter pentru pui de prepelita cu varsta de la o zi pana la 21 de zile din cereale ce contine intreg necesarul de vitamine pentru cresterea sanatoasa a puilor de prepelita. Furajul starter, reprezinta cea mai importanta etapa in vederea dezvoltarii acestora. Furajul contine: porumb 38,5%, grau 10,0%, srot de soia 44,0%, calciu furajer 1,5%,  ulei de floarea soarelui 1,0%, macropremix tip P 2,5%, concentrat proteic vegetal 2,5%. 

Furaj combinat pui prepelita are o proportie de 1+1, 1 kg de furaj combinat cu 1 kg de cereale care poate fi 80% porumb si 20 % grau. Furajul are granulatia de 1,5 mm si este de preferat sa fie amestecat cu furaj de aceiasi granulatie. Compozitia furajului combinat este: 5,0% premix prepelite, 83% srot de soia, 2,0% floarea soarelui, 3,0% calciu furajer si 5,0% proteina vegetala. 

Premix prepelite ouatoare ce contine intreaga gama de microelemente, vitamine si minerale necesare in alimentatia prepelitelor in perioada de ouat. Premixul poate fi introdus in hrana prepelitelor inca de la stadiul de pui. Acest premix contine proteina in procent de 55% restul fiind energie bruta, celuloza bruta, cenusa bruta, etc.

RETETE PENTRU FURAJAREA PESTILOR

COMPONENTA KG

Faina de peste  

Grau                     23,00

Porumb                     23,00

Srot de soia             15,00

Srot de floarea soarelui  35,00

Faina de peste  

Calciu                      4,00

RETETE PENTRU FURAJAREA PUILOR DE FAZANILOR

COMPONENTA STARTER 0 - 30 zile COMPLET 30 + zile

Macropremix tip F1                 2,50 0%         0,00 0%

Macropremix tip F2           0,00 0%         2,50 0%

Srot de soia                       43,00 0%       25,50 0%

Srot de floarea soarelui 2,00 0%      8,00 0%

Porumb                               26,00 0%         38,00 0%

Grau                               25,00 0%       25,00 0%

Ulei                                          0,50 0%         0,00 0%

Calciu                                     1,00 0%     1,00 0%

RETETE PENTRU FURAJAREA CURCANILOR

COMPONENTA STARTER 0 - 30 zile CRESTERE 30 + 50 FINISARE 50 + ZILE

Macropremix tip C1                         2,50 0%     2,50 0%    0,00 0%

Macropremix tip C2                         0,00 0%         0,00 0%         2,50 0%

Srot soia                                                45,00 0%       36,00 0%       27,00 0%

Srot floarea soarelui                            3,00 0%     5,00 0%         7,00 0%

Porumb                                               27,00 0%       33,50 0%       39,50 0%

Grau                                               20,00 0%       20,00 0%       20,00 0%

Ulei                                                          0,50 0%         1,00 0%         2,50 0%

Calciu                                                      2,00 0%         2,00 0%         1,50 0%

RETETE PENTRU FURAJAREA PUILOR DE CARNE

COMPONENTA                 0 - 30 zile 30 + zile  

Macropremix tip F1 ( CC ) 2,50 0%    0,00 0%  

Macropremix tip F2         0,00 0%    2,50 0%  

Srot de soia                       33,00 0%       23,00 0%  

Srot de floarea soarelui 3,00 0%    5,00 0%  

Porumb                               44,80 0%         47,400%  

Grau                               15,00 0%       20,000%  

Ulei                                          1,00 0%         1,50 0%  

Calciu                                    0,700%   0,60 0%  

RETETE PENTRU FURAJAREA GAINILOR OUATOARE SI MIXTE

COMPONENTA

0 - 12 saptamani      12 - 20 saptamani 20 - 50 saptamani       50 + saptamani

Macropremix tip G         2,50 0%         2,50 0% 2,50 0% 2,50 0%

Calciu                                  1,30 0%         4,00 0% 8,00 0% 8,50 0%

Srot de floarea soarelui 3,00 0%         8,00 0% 14,400% 8,00 0%

Srot de soia                                30,500%       20,50 0% 14,400% 18,000%

Porumb                                50,600%       50,00 0% 48,300% 52,500%

Grau                               12,00 0%       15,00 0% 10,000% 10,000%

Floarea soarelui                   0%          0%  2,40 0% 0,50 0%

MOD DE UTILIZARE IN FURAJAREA PREPELITELOR

COMPONENTA Furaj pui prepelita starter 0-21 zile Furaj pui prepelita 3-7 saptamani Furaj prepelite ouatoare peste 7 sapt.

Macropremix tip P                 2,50 0%                               2,500%                                                                  2,50 0%

Srot de soia ( PB 44-46 )        43,000%                              34,000%                                                                32,00 0%

Porumb ( boabe macinate )        38,500%                                48,000%                                                                41,00 0%

Grau ( boabe macinate )        10,000%                                10,000%                                                                 15,000%

Floarea soarelui                         2,00 0%                                  4,00 0%                                                                   2,000%

Calciu furajer nevitaminizat  1,500%                                  1,50 0%                                                                  7,50 0%

Concentrat proteic vegetal          2,500%                                   0,00                                                                  0,00 0%