Carbuni pentru foc si diferite accesorii pentru aprins focul
Carbuni gratar
Accesorii pentru aprins focul in gratar
Gratarele din fier, functioneaza exclusiv cu carbuni, deoarece gratarele din fier, si inox, oricat de groase ar fi au nevoie de o suprafata cat mai constanta in temperatura
Lemnul formeaza o temperatura foarte inalta in mijlocul gratarului si va deforma materialul
Primele focuri vor fi foarte importante pentru calirea materialului, din care este facut gratarul
ESTE EXCLUS, sa puneti apa pe gratarele din otel, sau inox, atunci cand sunt calde, cu siguranta veti deforma gratarul, daca veti pune apa, si veti scadea brusc temperatura gratarului
In cazul in care doriti sa folositi si lemne pe gratar, sunteti obligat sa puneti mai intai carbunii, iar mai apoi lemnele, pentru a forma o temperatura relaxanta cutiei gratarului, altfel o veti deforma.
Nu folositi benzina, motorina, diluant, ulei, pentru aprins focul !
Nu folositi gratarul in incinte inchise !
Grătarul, cunoscut și sub numele de BBQ, este o metodă de gătit care implică gătirea lentă a cărnii, la căldură scăzută, indirectă. Este originar din Caraibe și a fost adus în Statele Unite de către sclavii africani.
Cuvântul „grătar” în sine provine din cuvântul taino „barbacoa”, care se referea la o structură de lemn folosită pentru gătitul cărnii.
Barbecue are o istorie bogată și a evoluat diferit în diferite regiuni ale Statelor Unite.
De exemplu, în statele sudice, cum ar fi Texas, grătarul este adesea asociat cu carnea de vită, în timp ce în Carolina este mai frecvent să găsiți grătar pe bază de carne de porc.
Fiecare regiune are propriul stil unic de sos, fripturi și tehnici de gătit.
În ceea ce privește echipamentul, grătarul tradițional presupune folosirea unui afumător sau a unui grătar cu capac pentru a crea o aromă de fum.
Diferite tipuri de lemn, cum ar fi Fag, sau stejar, sunt adesea folosite pentru a adăuga arome distincte cărnii.
Grătarul a devenit o tradiție culinară populară în multe părți ale lumii, diverse țări și culturi punându-și propria întorsătură.
De la grătar coreean la churrasco brazilian, există nenumărate variante delicioase de explorat!