- Disponibil: 3 - 5 Zile
- Model: GR6040BIMLLIFE
- Greutate: 55.00kg
Trimite link:
Gratar metalic 60x40 BIM Long Life
Gratar pentru curte DEMONTABIL
Un gratar bun, incepe intotdeuna, cu un carbune bun, aprins cum trebuie.
Stiati ca atunci cand faci focul pentru prima data intr-un gratar, este foarte important pentru calirea materialelor din care este facut gratarul, sa faci jarul pe toata suprafata gratarului ?
Pentru un gratar perfect, focul se face exclusiv cu carbuni.
Carbunele arde constant si ofera o temperatura constanta pe toata suprafata unde acesta arde.
Pentru aprinderea unui gratar se pun mai intai carbunii, ca sa cuprinda toata tabla de jos a gratarului, peste care se aseaza lemnele, in imagine, acestea au fost asezate ca un mini foc de tabara ( ATENTIE ! LEMNELE AU FOST PUSE PESTE CARBUNI )
De ce insist sa va explic ca lemnele trebuie sa stea mereu peste carbuni ? Cand veti face focul cu lemne direct pe tabla gratarului, se va forma o temperatura foarte mare in mijlocul focului, care va forta tabla sa se contracte deformand gratarul. La fel se intampla si cand turnati apa pe gratarul incins ca sa mai domoliti focul, brusc ii veti schimba temperatura otelului, care va tinde instant sa se deformeze.
Dupa ce v-ati convins ca lemnele au ars in totalitate, intindeti jarul pe toata suprafata gratarului si-l lasati putin sa se aseze, dupa care puneti grilajul, il curatati si puneti carnea.
In general se curata grilajul cu o perie de sarma, dupa care se intinde putin ulei de bucatarie cu un cartof taiat, o ceapa taiata, sau o bucatica de grasime.
De ce spun sa lasati focul putin sa se aseze in gratar ?
Se formeaza cenusa care se aseaza usor peste carbunii incinsi si formeaza temperatura perfecta pentru friptura, in cazul in care faceti vant tot timpul carbunilor si-i mentineti mereu aprinsi temperatura va fi mult prea mare, va incinge otelul la o temperatura mult mai mare, iar carnea se va lipi de grilaj.
Lasati focul sa-si faca singur treaba, nu-l fortati niciodata. Nu puneti apa niciodata peste foc, veti deforma grilajul si cutia gratarului, iar cenusa se va ridica si se va pune pe friptura.
Lunrul mai rau insa, este ca atunci cand turnati apa in foc, ca sa-l domoliti, se va forma un fenomen nu foarte placut, vaporii de apa se vor combina cu praful de cenusa, formand astfel gudron, care se va lipi de friptura, cu totii stim ca gudronul este nociv, ca sa nu spun cancerigen.
Este un fenomen asemnator si atunci cand veti lasa gratarul cu cenusa in ploaie, apa cu cenusa va forma LESIE, care este acida si va strica tabla gratarului in scurt timp. Este recomandat sa intelegeti ca apa nu este un bun prieten al gratarului.
Cand carnea este proaspata si pregatita corespunzator, atunci vei obtine cele mai bune rezultate de la un gratar
Carnea pe gratarul incalzit corespunzator, se va pune pe prima parte si se va lasa pana cand aceasta s-a facut, dupa care se intoarce pe cealalta parte.
Este de preferat sa nu va jucati invartind carnea de pe o parte pe alta, ideal este doar pe doua parti
Invarind carnea de prea multe ori pe gratar, riscati sa o faceti cauciuc..
Micii de exemplu, se invart de 3 ori, adica pe trei parti, astfel veti obtine cei mai savurosi mici.
Cat despre gratar si detaliile de executie, nu va faceti probleme, aici cei de la fabrica producatoare isi bat capul in permanenta, pentru a obtine cele mai bune gratare
Gratar metalic, confectionat manual, din oteluri rezistente, pentru o folosinta indelungata
Gratar metalic 60X40 cm, confectionat din tabla groasa de 3 mm.
Grilajul gratarului este confectionat pe cadru metalic si otel rotund de 8 mm
Acest gratar, poate fi folosit, pe post de afumatoare cu fum cald, folosindu-va de capac, puteti sa inchideti capacul, si sa afumati in el cu fum cald.
Inaltimea gratarului metalic, este de 70 cm
Capacul semirotund, al gratarului, este confectionat pentru a permite gratarului sa stea afara chiar si cand ploua, dar are si rol de afumatoare, pe hornul de pe capac, exista un capac, pe care il puteti scoate, sau nu, atunci cand afumati carnea cu fum cald
Capacul acestui gratar de curte, are un mic horn, care va ajuta, sa folositi gratarul cu capacul inchis. Acest horn, are si un capac metalic mic, rotund, pe care il puneti, cand terminati gratarul, ca sa nu ploua in gratar, in cazul in care lasati gratarul afara.
Gratarul are in partea dreapta o masuta 50x40 cm, foarte solida, nerabatabila,
Gratarul metalic 60x40, are maner in partea stanga sa poata fi usor transportat, cu ajutorul celor doua roti montate pe cele doua picioare din partea dreapta
La comanda, fabrica de gratare BIM produce orice model de gratare, rotisoare, protap, discuri gratar, atat din otel, cat si din otel inoxidabil. Producator de gratare Ilfov
GRATAR FABRICAT IN ROMANIA
ACCESORII OPTIONALE PENTRU ACEST GRATAR:
PERIE DE SARMA CU MANER DIN LEMN
FRIGARUIE PENTRU CARNE SI LEGUME
Technical | |
Tip | Gratar |
Demontabil | Nu |
Vopsit | Da |
Lungime (mm) | 600 |
Latime (mm) | 400 |
Inaltime (mm) | 700 |
Grosime tabla (MM) | 3 |
Masa (Kg) | 40 |