Descoperă Aromele Autentice cu Afumatori BIM - Pionieri în Tradiția Culinara Românească
În inima României, Fabrica de grătare BIM se remarcă ca unul dintre cei mai apreciați producători de afumatori, reprezentând cu mândrie tradiția culinară a țării noastre. De-a lungul anilor, pasiunea pentru calitate și inovație i-a propulsat pe acești artizani în fruntea industriei, oferind soluții complexe și rafinate pentru afumarea mâncărurilor.
I. Afumatori cu Fum Cald:
Afumarea cu fum cald este o tehnică ancestrală de preparare a alimentelor, cu origini adânc înrădăcinate în cultura românească. Fabrica de grătare BIM păstrează această tradiție vie prin oferirea afumatorilor cu fum cald, care conferă preparatelor arome inconfundabile și o textură delicată.
1.1. Design Inovator și Materiale de Înaltă Calitate:
Afumatorile BIM se evidențiază prin designul lor ingenios, adaptat nevoilor fiecărui bucătar, de la amatorii pasionați până la chefilor profesioniști. Construite din materiale rezistente la temperaturi ridicate, aceste afumatori oferă o durabilitate impresionantă și performanțe constante pe termen lung.
1.2. Control Precis al Temperaturii:
Unul dintre aspectele cheie ale afumatorilor BIM este capacitatea lor de a menține o temperatură constantă, esențială pentru afumarea perfectă a alimentelor. Cu un sistem de control avansat, bucătarii pot ajusta și monitoriza cu ușurință temperatura, asigurând astfel rezultate culinare perfecte de fiecare dată.
1.3. Eficiență Energetică și Mediu Curat:
Fabrica de grătare BIM este preocupată de mediu și, prin urmare, afumatorile sale sunt concepute cu un accent deosebit pe eficiență energetică. Utilizând tehnologii de ultimă generație, afumatorile cu fum cald BIM reduc emisiile nocive și protejează ecosistemul, făcând astfel o alegere responsabilă pentru iubitorii de grătar.
II. Afumatori cu Fum Cald și Rece:
Într-un efort de a aduce diversitate și opțiuni versatile, Fabrica de grătare BIM își extinde gama de produse prin afumatori cu fum cald și rece. Această tehnologie duală îmbină beneficiile afumării calde cu cele ale afumării reci, deschizând o lume fascinantă de arome și experiențe culinare.
2.1. Creația de Arome Unice:
Afumatorile cu fum cald și rece de la BIM permit bucătarilor să își personalizeze preparatele culinare, adăugându-le arome unice și irezistibile. Pe lângă afumarea clasică a cărnurilor și peștelui, această metodă permite și obținerea de brânzeturi, legume sau chiar deserturi îmbietoare cu note subtile de fum.
2.2. Flexibilitate și Control Avansat:
Un alt punct forte al acestor afumatori este flexibilitatea lor de utilizare. Bucătarii pot alege să afumeze la cald, la rece sau chiar să combine cele două metode, pentru preparate perfecte și adaptate preferințelor fiecăruia. Controlul precis al temperaturii și a duratei de afumare oferă experți culinari o paletă infinită de posibilități creatoare.
2.3. Soluții pentru Profesioniști și Bucătari Amatori:
Indiferent dacă ești un bucătar amator pasionat sau un specialist în arta culinară, afumatorile BIM cu fum cald și rece sunt concepute să răspundă nevoilor tuturor. Simplu de utilizat pentru începători și suficient de avansate pentru profesioniști, aceste afumatori transformă orice preparat într-o capodoperă gastronomică.
Fabrica de grătare BIM a devenit o emblemă a tradiției culinare românești, reușind să aducă pe mesele noastre arome autentice și experiențe gastronomice de neuitat. Cu afumatori de calitate superioară, tehnologie avansată și preocupare pentru mediul înconjurător, BIM continuă să fie unul dintre cei mai buni producători de afumatori din România, încântând pasionații de grătar și gastronomie cu fiecare nouă creație.
Afumatoarea este una dintre piesele care nu
trebuie sa lipseasca unei case, iar in cadrul magazinului nostru online va
asteapta o gama foarte variata din care sa alegeti exact ceea ca aveti nevoie. Capacitatea
difera de la un model la altul, insa afumatoarea iti permite sa pregatesti
carne de pasare, porc, miel, ied si nu numai.
Cele mai bune preturi
La jumatatedepret.ro iti propunem cele mai
bune preturi, astfel ca daca esti in cautarea unei afumatoare de calitate sa nu
fii nevoit sa platesti o mica avere in acest sens. Descopera chiar acum toate
variantele, vezi cat costa si alege optiunea care te multumeste cel mai mult.
Atat de simplu este!
Fum cald sau rece – cum preferi
Poate preferi sa pregatesti preparatele la fum
cald sau poate la fum rece. Totusi, de ce sa nu alegi o afumatoare care sa le
combine pe amandoua? Da, totul este posibil, iar la noi ai certitudinea ca
gasesti cea mai buna varianta care sa te multumeasca pe deplin.
O lunga durata de viata
Toate produsele pe care le comercializam sunt
de cea mai buna calitate. Difera grosimea afumatoarelor, insa acestea oricum pot
fi utilizate in cele mai bune conditii chiar si mai bine de 15 ani. Astfel, te
bucuri de produse trainice, pe care te poti baza in orice context si care iti
fac viata mai buna.
Experienta bogata
Ai garantia ca esti pe maini bune pentru ca
avem o bogata experienta si prin munca noastra dam viata celor mai bune
afumatoare. Suntem inventivi, folosim doar produse de inalta calitate si astfel
toti cei care trec pragul virtual al magazinului nostru online au de unde sa
aleaga.
Dimensiunea de care ai nevoie
La noi gasesti afumatoare de diferite
dimensiuni, astfel ca este imposibil sa nu dai peste o varianta care sa iti
convina de minune. Important este ca nu trebuie sa faci compromisuri si astfel
te poti orienta catre cele mai mici sau mai mari, in functie de cum preferi.
Usor de folosit
Nu trebuie sa fii un expert in ale gatitului
pentru a sti cum sa folosesti o afumatoare, iar cele carora le dam noi viata
sunt foarte usor de folosit. In functie de varianta pe care o alegi, de regula,
se pun pana la 5 kg de carbuni incinsi, alaturi de rumegus sau aschii, iar
carnea se lasa la afumat pret de cateva ore, in functie de preferinte.
Pregateste carnea asa cum iti doresti
Chiar ai libertate deplina la pregatirea
carnii, ceea ce presupune ca poti pune in practica fel si fel de retete care te
atrag. Cumpara afumatoare de cea mai buna calitate de la noi si pregateste
mancarea dupa bunul plac, fara sa o mai cumperi din comert.
Comanda imediat
Poti sa comanzi in cel mai scurt timp din cadrul magazinului nostru online, pentru ca la jumatatedepret.ro am pregatit conditiile ideale de a face shopping online. Te despart numai cateva click-uri de produsele pe care ti le doresti si astfel ajungi sa faci mari economii de timp de fiecare data cand apelezi la noi si nu mai trebuie sa te ratacesti prin magazinele fizice.
Afumatoare peste
Toate afumatorile fabricate de Fabrica de gratare BIM, sunt perfect functionale pentru peste. Afumarea pestelui este simpla si dificila in acelasi timp, deoarece conteaza foarte mult si pregatirea acestuia de dinainte. Pestele in general trebuie foarte bine curatat si spalat, uscat la vant sau prin metode alternative, condimentat si apoi afumat. Daca de exemplu aveti afumatoare pentru peste deja cumparata, puteti folosi generatorul de fum rece direct in compartimentul in care afumati pestele, acesta va va oferi fum destul de mult pentru o afumare modesta. Doriti sa afumati peste cu fum cald, nimic mai simplu, folofiti compartimentul de afumat pentru jarul incins si crengute uscate de pom fructifer, iar daca doriti putin grabirea procesului, puteti pune generatorul de fum in compartimmentul de jos.
Afumatoare carnati
Cand vrei sa faci diferenta intre carnati, cu siguranta vei alege carnati afumati, culoarea speciala si gustul deosebit, te va face mereu sa te intorci la carnatii afumati. Ce trebuie sa stii despre o afumatoare pentru carnati ? Pentru afumarea carnatilor, este foarte important sa nu te grabesti si sa faci lucrurile asa cum scrie la carte. Usuca bine carnatii inainte de a incepe sa-i afumi, cu siguranta ii poti usca direct in afumatoare. Afumarea carnatilor cu fum rece, poate fi foarte usor si bine facuta cu ajutorul generatorului de fum rece, in cazul in care ai deja o afumatoare dubla, poti folosi 2 generatoare de fum, sau un generator de fum rece mai mare. Cand doresti sa afumi carnatii cu fum cald, incearca sa folosesti un lemn de calitate, foarte bine uscat, ca nu cumva sa dai iuteala carnatilor. Afumarea ideala a carnatilor, este in afumatoare cu lemn de pom fructifer, in ciuda faptului ca in Romania, multi folosesc fagul.
Afumatoare BIM
In Fabrica de gratare BIM, se confectioneaza afumatori casnice, pentru micii producatori de produse afumate, cat si pentru industrie, tot aici se produc generatoare de fum rece. Bim analizeaza de peste 20 de ani sfaturile tuturor clientilor si tine cont de toate parerile acestora, in fiecare an, BIM a adus inbunatatiri afumatorilor, astfel incat procesul de afumare sa fie cat mai corect. Cu toate acestea, sunt si astazi destui oameni, care isi doresc o afumatoare pentru carne, desi nu au afumat niciodata in viata lor si nici nu se documenteaza cum se afuma corect si care sunt tehnicile pentru afumare. Ce inseamna acest lucru ? Este exact ca si cum ti-ai cumpara un aragaz si ai vrea ca acesta sa-ti gateasca mancarea. Trebuie sa te documentezi macar putin, sa intelegi ca pentru a scoate produse cat mai bune, ca si un bucatar, afumarea carnii este o meserie.
Gudron in afumatoare
Inca din vechime, de cand oamenii au inceput sa foloseasca sistemele de afumatoare, au descoperit si gudronul. Ce este gudronul si cand se formeaza ? Gudronul cunoscut si sub nemele de CATRANUL. Gudronul este un amestec de hidrocarburi si carbon cu mediul umed format de intalnirea a doua temperaturi diferite, ( mediul exterior si sursa de caldura obtinuta prin arderea lemnului ). Afumatul cu fum rece ( facuta corespunzator ), va pastra carnea la temperatura ambientala si nu se va forma gudronul. Gudronul apare atunci cand se afuma cu fum cald, iar in mediul exterior este o temperatura mult prea joasa. Diferenta mult prea mare dintre temperatura interioara in incinta de afumare si mediul exterior va forma intotdeuna gudron, de care va trebui sa te feresti, mai precis, sa feresti carnea. Pentru a intelege cum sa scapi de gudron ( un lichid vascos de culoare neagra ), va trebui sa te documentezi, deoarece fiecare situatie este diferita de la caz, la caz. Indiferent ce afumatoare vei folosi, daca nu o vei folosi corect, vei forma gudron de care nu vei scapa.
Afumatoare cu fum rece
Afumarea cu fum rece se face din vremuri stravechi, pentru mentinerea produselor un termen indelungat. BIM produce afumatori cu fum rece, pentru afumare carne, peste, carnati in diferite moduri. Afumatoare fum rece functionabila cu generator de fum rece in compartimentul de jos cat si in cel de afumare. Afumatoare cu fum rece este functionabila si cu jar inabusit cu crengute de pom fructifer, sau rumegus. In aceste afumatori cu fum rece, exista toate posibilitatile de afumare la rece, iar rumegusul poate fi de fag, stejar, sau pom fructifer bine uscat. Exclus rumegus de la drujba ca are ulei si rumegus de lemn rasinos.
Afumatoare cu fum cald
Afumarea la cald este poate cea mai spectaculoasa si mai dorita. Culoarea obtinuta in urma afumarii la cald, este una deosebit de atractiva. O afumare la cald te face sa nu mai mananci altceva, pana nu te saturi de carnurile afumate. Tehnici de afumare la cald sunt foarte multe, cheia succesului fiind in mainile bucatarului, important este ca aveti afumatoare fum cald in care puteti pregati cele mai bune produse afumate. In afumatoare BIM, puteti afuma la cald carne, peste, carnati, in cele mai bune moduri. Afumatoare carne cu fum cald pentru casa produsa in Romania, va satisface si cel mai rafinat gust de carnuri afumate. Afumatoare carne cu fum cald fabricata de BIM, este produsa din materiale rezistente pentru o viata indelungata cu rezultate exceptionale.
Afumatoare cu fum cald sau rece
In general, cele mai multe afumatori BIM, sunt produse sa functioneze atat cu fum cald, cat si cu fum rece. De ce ai avea nevoie sa afumi si cu fum cald si rece ? In orice gospodarie din tara noastra, este bine venita o afumatoare, chiar si atunci cand nu ai pofta de carne afumata, poti afuma branzeturi de exemplu. Ai carne, carnati, sau peste si nu le consumi imediat ? Nimic mai simplu, ai pus generatorul de fum rece in afumatoare, ai agatat carnea, carnatii, sau pestele in carligele din afumatoare, ai aprins generatorul dupa care nu mai faci nimic timp de cateva ore. Acum poti pastra in camara ta un jambon afumat, o bucata de carne afumata, carnati afumati, sau de ce nu, un peste afumat. Ai invitati deseara si nu stii ce sa pui pe masa pentru a-i impresiona ? Afuma de indata ceva cu fum cald, cu siguranta va fi o surpriza placuta pentru invitatii tai.